Citater om venskab – Her finder du de bedste

1.634

Venskaber er nødvendige. Med citater om venskab kan du ligefrem blive klog på, hvordan du bevarer dine venskaber. Find et godt citat til en ven eller lev efter de klogeste venskabscitater, så kommer du langt her i livet. Et citat er ofte en erfaring en anden har gjort sig – hvorfor ikke drage nytte af dette.

Tankevækkende citater om venskab

Blandt de mange spændende citater om venskab, så kan det godt betale sig rent faktisk at tænke over disse citater. Det kan spare dig for unødige kvaler, når det gælder venner og især, når det gælder det at gøre forretninger. Et eksempel på dette kan være citater om venskab som de følgende: ”Et venskab baseret på forretning er bedre en forretning baseret på venskab” (citat af John D. Rockefeller – en af vor tids største forretningsmænd) eller følgende citat: ”Venskab ender ofte i kærlighed, men kærlighed i venskab – aldrig” (citat af Charles C. Colton). Der er intet som et godt venskab og vil du undgå at komme i problemer med vennerne, så kan det måske betale sig at tænke en smule over disse og lignende citater om venskab.

Citater om venskab og taknemmelighed

Venskaber er ikke noget som skal tages for givet. Det er en gave og noget, som du i den grad bør være taknemmelig for. Har du en god ven og du ønsker at fortælle ham eller hende, at venskabet er værdsat, så kan dette sagtens gøres i et kort til en given lejlighed påført et eller flere citater om venskab. Et citat om venskab kan findes i mange varianter, men skal det være noget med at være taknemmelig, så kan følgende citat fra Thomas Aquinas være en mulighed: ”Der er intet på denne jord, der bør prises mere end ægte venskab”. Måske dette af Lucius A. Seneca: ”En af de smukkeste kvaliteter ved sandt venskab er at forstå og blive forstået”. Der findes mange varianter af citater om venskab. Det vigtigste er, at du forsøger at vise din taknemmelighed, hvis det er det du ønsker. Gør det mens tid er – husk at værdsætte dine venskaber.

De rette venskaber og citater om dette

Der findes mange slags venskaber. Der findes nok lige så mange citater om venskaber. Nogle kan fortælle lidt om, hvorfor nogle venskaber fungerer og hvorfor andre ikke gør. Tag fx denne frase: ”Bliv aldrig venner med mennesker over eller under din status. Sådanne venskaber bringer dig aldrig lykke” – citat af Chanakya. Omvendt er der også citater om venskab, der lyder som dette af Honoré del Balsac: ”Der er intet, der styrker et venskab som den ene vens tro på, at han er bedre end den anden”. Som illustreret her, så findes der et utal af citater om venskab, der både ligner hinanden og modsiger hinanden. Det er blot op til dig, at vælge de citater om venskab, der passer dig bedst. Måske du har dit eget citat, dit eget ordsprog, når det gælder dig og dine venskaber. Uanset, så er venskaber noget af det bedste i verden. Med rette citat kan du let give udtryk for dette over for en eller flere venner.

1 Comment
  1. Olav says

    Der er nogle rigtig gode citater på den side, men ikke så mange om venskab.

Leave A Reply

Your email address will not be published.