Gode råd til et sundt immunforsvar

575

Hvad kan du selv gøre for dit immunforsvar? Det får du svarene på her. Det er den afgørende forskel på sundhed og sygdom. Et sundt immunforsvar er ikke alene uundværligt, men kan også være med til at forlænge dit liv og give dig masser af gode oplevelser.

Immunforsvar – hellere forebygge end helbrede

Der findes masser af ting, som du selv kan gøre for at få et sundt immunforsvar. Men hvorfor er det overhovedet nødvendigt, kan du måske spørge dig selv. Dit immunforsvar er det der holder dig sund og rask. Det findes mange steder i din krop og arbejder sammen om at holde bakterier og vira nede for at opretholde din sundhed. Du ser det ikke, men du mærker det straks som sygdom eller begyndende sygdom, når kroppen arbejder med ubudne gæster i form af vira og bakterier. Et godt immunforsvar er afgørende for om du er sund og rask eller om du let bliver syg. Det er også med til at lægge år til dit liv, så du kan få masser af gode oplevelser. Det er ikke bestemt af gener det hele. Du har selv stor indflydelse på dit eget helbred. Lever du sundt og passer på dig selv, så er du i den grad med til at forebygge sygdom i modsætning til, hvis du har en usund livsstil.

Et godt immunforsvar starter med dig selv

Først og fremmest skal du have øjnene op for, at du selv kan gøre en forskel. Som beskrevet ovenfor, så kan du selv forebygge sygdomme med en sund livsstil. Det hele starter med dig selv – også et godt immunforsvar. Du skal stå til ansvar for dig selv og dit helbred. Du skal vide, at du kan gøre en forskel med de ting du gør i det daglige. Passer du på dig selv og din krop? Passer du på ikke at stresse dig selv unødigt? Husker at du at få hvile i løbet af dagen? Passer du på smittefarer? Vasker du hænder, når du omgåes syge mennesker? Der er steder nok at huske på at værne om dit helbred, men hvis du starter med at opbygge en sund livsstil, så er du godt på vej til at få et sundere immunforsvar.

Vand, sund kost og søvn

Hvad er sund livsstil egentlig? At leve sundt behøver ikke at betyde, at du lider afsavn. Der skal være plads til lidt ”hygge” selv om din livsstil er overvejende sund. For at få en sund livsstil – og dermed et sundt immunforsvar – skal du bl.a. huske at drikke vand hver dag. Vand er vigtig for alle dine celler og dermed også for dit immunforsvar. Sund kost er også en nødvendighed. Det betyder ikke, at du skal måle og veje din mad ved hvert måltid, men at du træffer sunde beslutninger på din krops vegne: Hvilken kost giver mig god energi? Hvilken kost giver mig vitaminer? Sørg for at få noget grønt i løbet af dagen. Det kan være gulerødder som snacks eller sørg for at få agurk eller tomat eller lignende til et eller flere af dine måltider. Søvn er også vigtig for at din krop kan fungere optimalt. Sørg få at gå seng i passende tid, så du kan få dine 8 timers søvn inden endnu en arbejdsdag. På den måde føler du dig udhvilet og kan lettere overskue dagens opgaver. Kroppen er mere fyldt med energi og du stresser ikke så let. Start med ovenstående gode råd og du er allerede i gang med at få et sundt og velfungerende immunforsvar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.